Houtskeletbouw

Laat je inspireren en ontdek in ons aanbod Future, de lijn die zich perfect leent tot moderne, eigentijdse constructies. In onze Future lijn stellen we u een aantal strakke, hedendaagse constructies in houtskeletbouw voor waarbij de combinatie van thermisch behandeld naaldhout en het authentieke meer dan 150 jaar oude barnwood een unieke beleving creëert.

Het moderne, vaak minimalistische karakter van deze constructies past perfect bij de hedendaagse modernistische bouwstijlen. De dragende, onzichtbare structuren bestaan uit al dan niet gelamineerd vurenhout.

Houtskeletbouw

1Houtskeletbouw is een concept dat vaak gebruikt wordt in woningbouw. Het is een bouwmethode waarbij de muren bestaan uit structuren van houten kaders die nadien bekleed worden met een gevelbekleding. Hierbij is een zeer grote verscheidenheid in afwerkingsmaterialen mogelijk. Afhankelijk van de afwerking kan je zelfs kiezen voor onderhoudsvrije materialen.

Deze houten kaders worden op voorhand geproduceerd op onze fabriekssite. Een zeer groot voordeel hierbij is dat de tijd die je nodig hebt om te bouwen ter plaatse veel kleiner wordt. Isoleren is trouwens zeer eenvoudig doordat de structurele openingen al voorzien zijn in het houten skelet. Je kan dus gemakkelijk isoleren tussen de profielen van de structuren van het houtskelet.

1Dit modulaire systeem zorgt er ook voor dat er veel keuze is in afmetingen, openingen, ramen en deuren. Door deze zeer grote flexibiliteit naar maatwerk en naar vormen toe kan de constructie volledig naar de wensen van de klant worden aangepast.

In tegenstelling tot andere houten constructies, is onze houtskeletbouw niet onderhevig aan de normale werking van het hout. Doordat het hout niet uitzet of krimpt, wordt er een zeer hoge stabiliteit en levensduur gegarandeerd. De constructies van Deco Design zijn bovendien onderhoudsvrij dus primer en verf mag je achterwege laten.

Thermisch naaldhout (Barnwood)

1Thermowood wordt verkregen door naaldhout thermisch te verwarmen tot minimaal 215°C. Hierdoor wordt stoom gebruikt om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan waardoor eveneens de typische rookgeur ontstaat.

De buitenwanddelen zijn 26 x 132 cm met ribben van 60 mm. De afmeting van de planchetten is 17 x 131 mm. Na deze behandeling is thermohout te vergelijken met tropisch hardhout van klasse I. Ons thermohout heeft een aantrekkelijke warme kleur welke na een tijdje mooi en egaal vergrijst.

Thermohout is zeer vormvast. Door de warmtebehandeling wordt de duurzaamheid en weerstand tegen vocht aanzienlijk verhoogd. Thermowood is bestand tegen insecten zoals boktorren, houtwormkevers en spinthoutkevers. Daardoor is dit hout uitermate geschikt voor buitentoepassingen.

Barnwood

1Deze unieke en rustieke houtbekleding is vervaardigd uit gerecupereerd naaldhout van ruim 200 jaar oud. In de 19de eeuw bouwden boeren grote houten schuren oftewel “barns”. Vandaag worden deze, inmiddels overbodige, schuren zorgvuldig gesloopt.

Het hierbij verkregen barnwood past daarom perfect in het “cradle-to cradle”. Het materiaal dat zijn functie heeft verloren in de ene toepassing, krijgt opnieuw een nuttige functie in een nieuwe toepassing zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor ontstaat bovendien een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen. Dit authentiek verweerd hout is 20 à 30 mm dik met een breedte die varieert tussen 10 en 25 cm.

Kwaliteitsvol en onderhoudsvrij

Vurenhouten frame; balken 38 x 120 mm

Gelamineerde LVL-liggers

Vochtwerende doek tussen frame en bekleding

Geïmpregneerde ringbalken en funderingsrubbers

OSB-platen en EPDM met geïntegreerde doorvoer

Massief houten deurframe; balken tot 58 x 165 mm

Houtkwaliteitsgarantie
11

Luxueuze, onderhoudsvrije bijgebouwen van Belgische makelij